Noutati

Tehnologia LED - lumina viitorului

Sistemele de iluminat au un rol foarte important in vietile noastre. Nu ne dam seama cat de vitale sunt pana cand nu se intrerupe alimentarea cu energie electrica . Dar inventarea becului incandescent ne-a schimbat vietile.

In prezent, problema se pune si in alti termeni – becurile incandescente si chiar cele mai economice, fluorescente, sunt deja ceva desuet, nu doar pentru ca lumina lor cam lasa de dorit, ci si din cauza consumului de energie ridicat, a substantelor toxice pe care le contin si a faptului ca se uzeaza destul de repede.Insa tehnologia avanseaza cu pasi repezi, urmatorul pas in domeniu, o evolutie fireasca, fiind acum becurile LED, în conditiile în care Uniunea Europeana face eforturi sustinute pentru reducerea consumului de energie electrica si pentru eliminarea, pâna în anul 2012, a becurilor ineficiente din punct de vedere energetic.

Un studiu global, realizat anul acesta de compania Strategies Unlimited, arata ca vanzarile de corpuri si solutii de iluminat bazate pe tehnologia LED vor avea o crestere anuala de peste 20% pana în 2014. Principalii vectori de crestere vor fi îmbunatatirea tehnologiei si reducerea preturilor produselor, strategia de eficientizare energetica, reglementarile legislative, dar si încurajirile fiscale oferite de diverse guverne din întreaga lume.